Funktionelle løsninger

Smarte, funktionelle løsninger til den lille lejlighed

Skal du spare på pladsen i hjemmet, men vil ikke gå på kompromis med funktionaliteten? Så kan du med fordel blive inspireret af disse smarte løsninger til, hvordan du på bedst mulig vis udnytter pladsen i dit hjem, samtidig med at det står skarpt og flot og måske virker større, end det i virkeligheden er. Læs med her og få gode ideer til din indretning

Anskaf dig et fold-ud-spisebord

Et spisebord kan for mange virke som en umulig ting at proppe ind i den 35 kvm store lejlighed – så hellere spise ved værelsets skrivebord eller i sengen, fordi der ikke skal proppes for meget ind i lejligheden. Dog findes der smarte og flotte løsninger på den problematik. Et lille, funktionelt fold-ud-spisebord kan nemlig til enhver tid foldes op og ned, så det kun fylder, når du bruger det. Hæng det på væggen og lad det kun være oppe, når der skal mad på bordet – på den måde sikrer du, at dit køkken eller stue ikke ser overfyldt ud. Langt de fleste fold-ud-borde laves i flotte materialer, der ser fine ud – også når de hænger på væggen.

Udnyt pladsen under sengen

Hvis du mangler opbevaringsplads, er pladsen under sengen genial at udnytte. Det er for langt de fleste i mindre lejligheder et stort problem at få plads til alt sit habengut – for der er ikke plads til store skabe, og for strukturen og stilens skyld er det heller ikke smart at have tusinder af ting stående fremme. Derfor er det optimalt at udnytte pladsen under sengen på bedst mulig vis. Selvom det naturligvis ikke er en nyhed, at man kan bruge pladsen under sengen, er der alt for mange, der ikke udnytter pladsen optimalt, måske fordi man synes, det er for besværligt. Med smarte skub-ud-skuffer og organiserede rum under sengen, er dette dog ikke et problem. Den klassiske bedroller kan naturligvis gøre en stor del i arbejdet med mere struktur under sengen, men anskaffer du dig store skuffer, kan du have alt ved hånden i ét enkelt udtræk.

Mal dine rum i lyse farver!

Det kan virke helt banalt, men det virker – mal væggene i din lejlighed i lyse, lette farver for at få dine rum til at virke større. Mørke farver får nemlig som regel et rum til at virke langt mindre, end det i virkeligheden er. Med lyse farver åbner du rummene og byder samtidig lys og varme ind i lejligheden. På den måde kan du nemt få dit hjem til at virke større, end det i virkeligheden er.