Hvorfor skal man bygge et længehus?

Længehuse vinder frem i det danske parcellandskab, men hvad er der egentlig så smart ved de rektangulære huse? Herunder har vi samlet nogle af de mest tungtvejende grunde for og imod at bygge et længehus. Det kan også være, at du overvejer at flytte i et længehus men stadig er i tvivl om, hvilke egenskaber denne hustype har. Et længehus har nemlig nogle unikke egenskaber, som adskiller det fra for eksempel et vinkelhus eller en murermestervilla.

Først skal der naturligvis lige slås fast, hvad der forstås ved et længehus. Huset er et aflangt hus med en meget enkel konstruktion. Når man ser et længehus oppefra, vil man typisk se en rektangulær firkant.

Praktiske værelser

Værelserne i et længehus er meget belejligt typisk rektangulære, hvilket gør dem nemme at indrette. Det betyder, at du kan udnytte alle kvadratmeter i huset helt optimalt, så du er sikret et velindrettet hjem uden spild af kvadratmeter. Det betyder også, at huset kan opfylde rigtigt mange forskelligartede behov uanset størrelsen på familien.

God til alle byggegrunde

På grund af sin nemme konstruktion, så er længehuset at anbefale til de fleste typer af grunde. Det kan forlænges eller forkortes efter behov, så det kan formes efter grundens størrelse. Netop også den nemme regulering af størrelse er med til at gøre, at huset er meget oplagt på en smal grund. Her passer de lange former sammen, så du kan udnytte alle grundens brugbare kvadratmeter og stadig få plads til en god, stor have.

Sol både morgen og aften

Ved at placere huset helt rigtigt, så er det faktisk muligt at få en terasse med sol både morgen og aften. På den måde har man mulighed for at bruge haveområdet hele dagen og udnytte alle sine kvadratmeter på grunden optimalt. Desuden er det også et kæmpe plus, når huset engang skal sælges, da det er yderst sjældent med terrasser med sol hele dagen.

Nemt at bygge til

Står du og overvejer et køb af et længehus, men lever det ikke helt op til dine forhåbninger til størrelsen? Frygt ej! Længehuse er meget nemme at bygge til på grund af deres form, så man i stedet kan få et L- eller T-formet hus. Det er en husform, som er yderst formbar – netop på grund af sin simple konstruktion. Derfor kan et mindre længehus nemt blive gjort til dit drømmehus ved en tilbygning, som passer ind i husets grundtegning.