Hvilken slags kaffe skal du vælge til at lave

Når det kommer til kaffe, så er vi i Danmark så forskellige som vi overhovedet kan blive. Der er så mange forskellige præferencer i næsten alle aspekter af kaffeprocessen. Hvor skal kaffebønnerne komme fra? Brasilien, Indien, Etiopien eller noget helt andet. De fleste har et ynglingsted deres kaffe skal komme fra. Skal kaffen være 100% origin, altså kun komme fra et sted af, en farm, eller må den gerne være mixet op med kaffebønner fra flere steder?

Dette er nogle spørgsmål du skal stille dig selv når du vælger den helt rigtige kaffe til dig og dit hjem.

Kaffebønnerne

Som nævnt, som kan du vælge en helt masse forskellige kaffebønner, lige ned til en helt specifik kaffefarm som du mener dyrker de bedste bønner. Her synes jeg dog at du kan godt kan løsne lidt op og vælge et land du for bønner fra eller region. Eller endda flere lande men med samme forhold i miljøet.

Dernæst skal du kigge på hvilken type bønner du vil have. Er du mest til arabica-bønner eller robusta-bønner eller måske en blanding. Der er mere end de 2 typer af kaffebønner som du kan læse mere om her.

Formalet kaffe eller hele bønner

Hvor meget går du op i at kaffen skal skræddersyet helt til dig?

De fleste køber formalet kaffe, for eksempel til deres stempelkaffe eller filterkaffe. Dermed slipper de for selv af male kaffen og alt bøvlet med det. Men hvis du er meget unik i den måde du vil have din kaffe, så kan du selvfølgelig købe hele kaffebønner og kværne dem selv med en kaffekværn. Så kan du slev vælge hvilket niveau dine bønner skal males. Om det er groft eller let malet.

Kaffebreve, filterkaffe eller stempelkaffe

Vi skal også snakke om den måde du skal brygge din kaffe på. For der er naturligt også mange forskellige måder at gøre det på. De fleste laver filterkaffe eller stempelkaffe, men der er kommet n forholdsvis ny måde at brygge din kaffe på, som hedder kaffebreve. Engangskaffebreve er små kaffeposer med cirka 10gram kaffe i hver, og er derfor beregnet til at lave en kop kaffe ad gangen. Det gør det nemt at brygge din kaffe og ikke spilde noget af, samtidig med du ikke behøver at købe en stempelkande eller filterkaffemaskine.

Kaffebreve er meget nyt hvorfor du næste kun kan købe dem ved Newday Coffee. De har kun økologiske og Fairtrade-mærket kaffebreve, hvilket du kan læse mere om her