Lavenergihus

Spar på miljøet: Byg et lavenergihus

Skal du til at bygge nyt? Så bør du overveje at bygge et lavenergihus. Med et lavenergihus bruges der væsentligt mindre energi sammenlignet med almindelige husstande. I dette indlæg kan du blive klogere på de forskellige fordele og ulemper ved at bygge et lavenergihus.

Hvad er et lavenergihus?

Et lavenergihus er et hus, som generelt bruger et mindre mængde energi end andre almindelige huse. Der er opstillet et klart bygningsreglement for lavenergihuse, som stiller krav til energiforbruget. Det indebærer blandt andet mindstekrav til isoleringen i huset, da isoleringen er med på at holde på varmen, og dermed formindske energibehovet. Du kan læse meget mere om hvad lavenergihuse er lige her.

Hvordan opnår lavenergihuse et lavt energiforbrug?

  • Huset har et lavere behov for tilført energi fra energikilder
  • Huset har en mere kompakt tæthed
  • Huset har et mindre varmetab bl.a. grundet ekstra god isolering

Fordele ved et lavenergihus

Den største fordel ved at lavenergihus er, at huset efter bebyggelsen har meget lavere udgifter til varme. Der kan spares mange penge. Derudover har det en klimavenlig drift. Når du bygger et lavenergihus er det også muligt at få dispensation fra tilslutningspligten.

Ulemper ved at lavenergihus

En ulempe ved at bygge lavenergihuse er, at det som regel kan kræve flere byggeomkostninger end ved at bygge et normalt hus. Dette er en investering man skal overveje med sig selv, da man på sigt vil spare de ekstra omkostninger gennem lavere energiregninger. Derudover kan et lavenergihus kræve, at der er nogle vaner, som man bliver nødt til at omlægge for at huset fungerer på bedst vis.

Så handler det til sidst om for dig at beslutte, hvilken hustype du ønsker at bygge. Der skal du finde den hustype, som passer perfekt til dit behov og budget.