Selvforsynende huse er det nye grøn

Byggeindustrien skal ikke længere være sort. Den skal være grønt. Bygninger, broer og veje står samlet set for omkring 30% af Danmarks samlede CO2-udledning, hvilket er et kæmpe problem. Det er ikke nok kun at reducere i selve byggeriet, men også ar turde at tænke langsigtet. Det er her, at det selvforsynende byggeri kommer ind i billedet. Selvom det er forholdsvist nyt på markedet, så er det ikke langt fra de tidligere begreber som energibesparende hjem og lignende. Her er der dog tænkt i skridtet videre.

Fremtidens huse

Det kan ikke komme som en overraskelse, at fremtidens huse i høj grad skal kunne forsyne sig selv med el, vand og varme fra jorden og luften omkring os. Det er nemlig mere energibesparende end at skulle hente den langt væk fra som ved kraftværker og vandforsyninger. Det er nemlig tanken bag fremtidens huse. Man kan altså godt sige, at det selvforsynende hus er et kig ud i fremtiden. Her bliver der taget fat i innovative løsninger som jordvarme, energivinduer og bæredygtig isolering for at skabe det mest energirigtige hus.

Byg nyt

Det er ikke et krav at bygge nyt for at få et selvforsynende hus, men der kan være nogle klare fordele ved at starte fra nyt. Det skyldes nemlig, at mange af de intelligente løsninger kan bygges ind i husets fundament fra starten af. Det kan f.eks. være utroligt dyrt at koble jordvarmen op på hele vand- og varme forsyningen i huset. En af de førende inden for at bygge selvforsynende er Klimahuse. De har i mange år haft fokus på innovative løsninger og grønne muligheder, når det kommer til nybyggeri. I dag er de gået skridtet videre, og langt de fleste af deres huse er faktisk selvforsynende.

Mere viden?

Vil du vide endnu mere om dette emne? Så er det netop blevet oprettet en ny hjemmeside, der går i dybden med alt, hvad der er at vide inden for selvforsynende huse. Om du er til isolering, vinduer, energimærkninger, varmekilder eller meget andet, ja så er det bare at læse med her. Alt viden er samlet på selvforsynendehuse.dk. Hjemmesiden er skrevet, så alle lige fra håndværkere til personen med 10 tommelfingre kan følge med, så der er viden for alle. Derinde kan du også finde gode tilbud på f.eks. hulmursisolering, hvis du står og overvejer, om dit hus trænger til isolering. Det er bare med at komme i gang, så du kan få et mere selvforsynende hus.