Laboratoriebyggerierne skyder op

Når man tager på et kig på det danske erhvervsbyggeri, så ser man især, at laboratorierne vinder frem. De er ikke kun dominerende på det danske erhvervsmarked, de er også dominerende på byggemarkedet i Danmark i øjeblikket. Det skyldes, at der i øjeblikket er mange penge at finde i medicin- og laboratoriebranchen i øjeblikket. Derfor er der behov for udvidelse på de aktuelle markeder, så man kan følge med efterspørgslen.

Krav til laboratoriebyggeri

Når der skal bygges laboratorier, så følger der en lang række krav med til byggeriet. Det er ikke nok, at det lever op til de gældende love i bygningsreglementet. Det kræver nemlig noget helt særligt at kunne bygge et laboratorie. Det skyldes, at kravene til laboratorier er tårnhøje for at holde sikkerheden i top. Derfor er det også kun nogle særligt udvalgte firmaer, der står for at levere byggematerialer, services og udstyr til laboratorierne. En af de mest fundamentale ting i et sikkert laboratoriebyggeri er at sørge for, at ventilationsmulighederne er i top. Det gælder alt lige fra rørføringen i bygningen til udstyr af absolut højeste kvalitet.

Indhold fra øverste hylde

Det er ikke nok, at byggeriet lever op til alle gældende standarter. Også udstyret skal være til absolut UG for at leve op til de krav, som de danske laboratorie-, biokemi- og medicinvirksomheder stiller i dag. Heldigvis har vi her i Danmark en førende producent af kvalitets laboratorieudstyr. En af deres varemærker er et stinkskab med høj sikkerhedsfaktor, som virkelig er fra øverste hylde. Det er ikke bare et stinkskab, det kan fremstilles til en lang række formål, så det passer til det enkelte laboratorie.

Hvad bruges laboratorierne til?

I Danmark bruger vi laboratorier til et stort og bredt udvalg af erhverv. Det er alt fra biokemi, kemi, medicinal og meget andet, der benytter sig af laboratoriernes faciliteter. Da det er præcisionsarbejde, og derfor kræver udstyr af absolut bedste kvalitet. Faktisk kan man sige, at laboratorierne har en stor betydning for den økonomiske vækst, som vi i øjeblikket ser i Danmark. For mens langt de fleste virksomheder taber værdi, så er mange af medicinal- og biokemivirksomhederne fortsat med at vokse og vækste gennem 2022 og de svære coronaår.

Vi glæder os alle til at se den nyudvikling, der kommer på byggeområdet inden for laboratorier det kommende år. Stigende krav til mængder, kvalitet og meget andet vil fortsætte, så det er en branche, der vil være i vækst i mange år fremover.