Hvilken boligtype skal du vælge?

Når det gælder køb af bolig, så er det én af de helt store beslutninger i livet. Hvis det er du er førstegangskøber, kan det især være svært at navigere i. Derfor har vi listet forskellige boligtyper op, så du kan se, hvad der matcher bedst til dig og din situation. Udover at skulle kende hvilken boligtype du vil have, findes der naturligvis også mange andre spørgsmål, som skal reflekteres over inden købet, bliver foretaget. Hvad skal beliggenheden være? Hvor meget plads har du/I brug for? Hvad skal det koste? Jeg kunne fortsætte, men lad os starte med at finde, hvilken boligtype du bør anskaffe dig.

Andelsbolig

En andelsbolig er enten en lejlighed eller et hus, som er i en andelsforening. Hvis du vælger andelsboligen, så skal du lægge en vis sum penge, men så er du også en andelshaver, der ejer ideel anpart af foreningen. Det er et billigt alternativ, og du får i samme forbindelse et fællesskab til dine naboer og beboer. Derudover skal du heller ikke betale ejendomsværdiskat, da du ikke ejer boligen. Det er med til at gøre det billigt at bo der. Dog skal du har et stort økonomisk overblik, når det gælder andelsboliger. Man hæfter nemlig for foreningens gæld, der bliver betalt via andelshavernes boligafgift. Du bør derfor sætte dig grundigt ind i deres økonomi i området, inden du skriver under.

Eget hus

Når du køber dit eget hus, vil du have alt magten for, hvad der skal ske med det. Når du er boligejer, står du nemlig selv for vedligeholdelsen både inde og ude. Der er også mange, som køber et hus, sætter det i stand, og sælger det igen. På den måde har man forhåbentligt tjent nogle penge på det.

Ejerlejlighed

En ejerlejlighed er en selvstændig del af en fast ejendom, som her typisk er en etageejendom. Du bestemmer selv, hvordan den skal indrettes og anvendes. Mange bruger dette som en opsparing, hvor ejendommen forhåbentlig har holdt sin værdi, når den skal sælges igen. På den måde vil ma kunne have tjent penge på det. Dette kan man også gøre ved et almindeligt huskøb.

Står du overfor den svære beslutning, skal det ikke altid være prisen, der skal være afgørende. Du kan få det billigste kredit lån, så du ikke vil blive økonomisk presset. Du skal helst vælge lige netop det, som passer bedst til dig og dine behov. Det er derfor også vigtigt at tænke lidt langsigtet, når du skal træffe beslutningen.